Jag får ojämn värme på våren och sommaren

Under våren och sommaren behöver många hus ingen uppvärmning alls. Men om vi möter kyligare veckor kan följande tips hjälpa till att optimera ditt värmesystem för våren och sommaren:

1. Placera en innegivare i källaren: Om du vill ha värme i källaren under sommaren kan du sätta en innegivare där. Genom att justera termostatinställningarna i resten av huset - det vill säga minska flödet till alla rum utom källaren - kan du se till att endast källaren får värme, om det nu är det enda stället som behöver det. Om du låter källaren förbli sval, kan det bli en trevlig tillflyktsort under de varma sommardagarna.

2. Återställ flödet till hösten: Om du minskar värmen via radiator- eller golvvärmetermostater under sommaren, kom ihåg att öka flödet igen till hösten!

3. Hantera temperaturskillnader mellan dag och natt: Under våren kan dagarna vara varma medan nätterna fortfarande är kalla. Detta kan resultera i att ditt värmesystem inte hinner med, vilket leder till att huset kan bli för kallt under natten och morgonen. För att undvika detta, placera inte din innegivare i soliga rum, särskilt rum med kvällssol. Istället, placera innegivaren i en mer neutral del av huset.

4. Använd flera innegivare för en bättre representation av husets temperatur: Genom att använda flera innegivare kan du få en mer noggrann bild av husets temperatur, vilket gör systemet mindre känsligt för var innegivaren placeras. Du kan välja vilka innegivare som ska bidra till att styra uppvärmningen. Att ha en innegivare på varje våning är en bra idé, men en enda välplacerad innegivare brukar också fungera utmärkt med Ngenic Tune i de flesta hus.

Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback Ett problem uppstod när din feedback skulle skickas. Vänligen försök igen.

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss