Jag har bergvärme med frikyla, fungerar det med Ngenic Tune?

Vissa bergvärmesystem erbjuder en funktion för frikyla, vilket är en smart lösning för att nyttja det borrade hålet till mer än bara värme. Om du använder Ngenic Tune, kan du vara trygg med att det inte kommer att störa denna kylningsfunktion.

Men det är viktigt att notera att även om Ngenic Tune är kompatibelt med frikyla, är det inte specifikt designat att optimera detta. Så för bästa resultat, se till att ställa in ditt system på ett sätt som undviker att Ngenic Tune aktiverar kylan i onödan.

Förslag på bra inställningar:

• Värmepumpen slutar att värma vid 18 grader
  • Ngenic Tune sätter max 20 grader (kan justeras av Ngenic Support)
  • Värmepumpen börjar att kyla vid 22 grader (gäller alltså endast när den riktiga utetemperaturen är så hög)