Klippa kabeln till utegivare?

Att klippa kabeln till utegivaren kan låta drastiskt, men det är faktiskt metoden vi rekommenderar för att enkelt integrera med ditt värmesystem. Med vår lösning behöver du inte dyka djupt in i ditt värmesystem. Plus, om du någonsin bestämmer dig för att inte längre använda Ngenic Tune, är det enkelt att återställa allt till ursprungligt skick.

Vanligtvis är kabeln till utegivaren vit eller grå, tunn och sitter antingen på värmesystemets baksida eller ovansida. Kabeln bör föra in i en vägg eller upp i ett tak, slutligen ledande till utegivaren, som oftast är placerad på en yttervägg på husets norra sida.

För bästa resultat, kapa kabeln nära värmesystemet, helst inom en 3 meters radie. Kom ihåg att styrdosan ska förvaras inomhus.

Om du föredrar att inte klippa kabeln kan du följa dessa steg med vår Y-kabel:

1. Stäng av värmesystemet.
  2. Koppla loss kabeln till utegivaren från värmesystemets plint. Det bör vara två kopplingar – notera vilka!
  3. Avlägsna kopplingsdonet från Y-kabelns ände markerad med ett hus och anslut den sedan till plinten där utegivaren var kopplad.
  4. Koppla in utegivaren på Y-kabelns ände som är markerad med en gran.
  5. Slutligen, koppla in 3,5 mm pluggen från Y-kabeln till styrdosan.

Allt klart! Nu kan du slå på värmesystemet igen. Om alla kopplingar är korrekta bör du kunna se utetemperaturen på din värmesystemsdisplay, om du har en sådan.