Klippa kabeln till utegivare?

Ja, det är metoden vi använder för att komma i kontakt med ditt värmesystem. I stället för att du ska behöva öppna upp hela värmesystemet, har vi löst det på det här enkla och smidiga sättet. Därmed är det också jätteenkelt att återställa om du vill sluta använda Ngenic Tune.

Kabeln till utegivaren är normalt en vit eller grå ganska så tunn kabel som går ut på baksidan eller ovansidan av värmesystemet? Den bör gå in i väggen eller upp i taket.
Slutligen går den alltså till utegivaren som troligen sitter på en yttervägg på norrsidan av huset.

Kabeln kapas i närheten av värmesystemet gärna inte längre än 3 meter ifrån värmesystemet. Styrdosan ska vara inomhus och inte utomhus.

Om du absolut inte vill kapa kabeln till utegivaren så kan du koppla in Y-kabeln mot plinten på värmesystemet. 
1. Stäng av värmesystemet.
2. Koppla bort kabeln som går mot utegivaren från värmesystemets plint. Det bör vara två kopplingar (kom ihåg vilka två!).
3. Ta i så fall bort kopplingsdonet från Y-kabeln som är markerad med ett hus koppla och koppla in Y-kabeln mot plinten i stället där utegivaren tidigare var kopplad.
4. Koppla in utegivaren på Y-kabeln som är markerad med en gran.
5. Koppla in 3,5 mm pluggen på Y-kabeln till styrdosan! 

Klart! Du ska nu kunna slå på värmesystemet igen och om alla kopplingar är bra så ska du kunna se utetemperaturen på värmesystemets display om du har en sådan.

Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback Ett problem uppstod när din feedback skulle skickas. Vänligen försök igen.

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss