Hur hanterar jag radiatortermostaterna och golvvärmestyrningen med Ngenic Tune?

Det bästa sättet att börja med radiatortermostater och golvvärmestyrning är att sätta dem i fullt öppet läge, det vill säga med maximalt flöde. Om du tidigare har haft åtdragna termostater kan det vara nödvändigt att justera ner värmekurvan lite på ditt system.

Öppet flöde är särskilt viktigt för värmepumpar som föredrar högt flöde och lägre temperatur, men rekommendationen gäller även för andra värmesystem, inklusive fjärrvärme. Om vissa delar av ditt hem tenderar att bli för varma, kan du göra mindre justeringar på de platserna för att balansera värmen i huset.

Efter installationen av Ngenic Tune behöver du inte vara lika strikt med värmekurvans inställning. Trots detta rekommenderar vi att du behåller de flesta termostater och golvvärmestyrningsdon på deras högsta inställning. Efter detta kan du göra mindre justeringar på de områden som känns för varma, men i stort sett bör du hålla dem öppna i de flesta delar av ditt hem. Det är viktigt att inte begränsa flödet nära Ngenic Tunes innegivare. När du gör ändringar, rekommenderar vi att du tar pauser mellan varje justering och gör små förändringar åt gången.