Vad krävs av min internetuppkoppling?

Ngenic Tune kommer med en enhet som vi kallar för gateway. Den ansluts till en ledig LAN-port i din router. Den behöver inte vara så nära värmesystemet, men gärna inte längre än ca 20 m. Systemet skapar sedan sitt eget radionätverk för att kommunicera med innegivare och styrdosan. Systemet använder alltså inte ditt trådlösa nätverk (Wi-Fi).

Om du har ett modem med lediga portar så rekommenderar vi ändå att du ansluter gatewayen till din router istället.

Alltså: Från modemet → Routerns WAN-port och Routerns LAN port → Gatewayen.

Systemet använder ca 200 MB per månad vilket inte är mycket. Det betyder att det billigaste abonnemanget räcket om du har en mobil uppkoppling till en fritidsbostad. Routern behöver inte vara nära värmesystemet, men gärna närmare än 20 meter ifrån.

Det går bra att byta ut den nätverkskabel som vi skickar med till en längre om man vill. Vi rekommenderar att du väljer en högkvalitativ kabel av typen CAT 6. Gatewayen behöver även ett strömuttag (till skillnad från innegivare och styrdosan som drivs på två st AAA-batterier).

Detaljer för nördar (oviktig info för de flesta):

Systemet behöver en fungerande DHCP tjänst och inget fast IP.

Portar som används är:

NTP: 123

DNS: 53

HTTP / HTTPS: 80 / 443

Anropen går mot: gw3-app.ngenic.se, device.ngenic.se