Hur fungerar planeringar

Det finns två typer av planeringar som du kan lägga in i appen.

  • Datumplaneringar lämpar sig för att sänka temperaturen när man åker på semester eller tillfälligt höja temperaturen för ett besök i en sommarstuga.
  • Återkommande planeringar kan användas för att ställa in ett schema för veckan, t.ex. att sänka temperaturen på förmiddagarna om ingen är hemma, eller för att anpassa till andra veckoscheman.

Med Auto Tune-funktionen kommer planeringen att styra temperaturen till att inte gå under 12 grader inomhus. Om Auto Tune stängs av kan du själv välja vilken temperatur som systemet ska försöka styra mot.

(Frånluftsvärmepumpar styrs istället mot 16 grader eftersom dessa system stänger av kompressordriften om temperaturen blir lägre.)

Systemet styr för att vara åter till den normala temperaturen vid slutet av planeringen. Den normala temperaturen är alltså den som är önskad i appen under Hem → Ändra temperatur →.

När en planering för sänkt temperatur är inställd så behöver du inte aktivera motsvarande läge på värmesystemet. "Sommarläge" exempelvis.


OBS!

  • Tänk på att planeringar kortare än 24 timmar kan påverka uppvärmningskostnaden negativt. Det gäller främst för värmepumpar som eventuellt behöver använder elpatronen när temperaturen ska återgå till normal nivå.
  • Försök att undvika motsägelsefull styrning, t.ex. att sänka temperaturen på natten i kombination med elprisstyrning.
  • För återkommande planeringar som avser några timmar rekommenderar vi små justeringar av den önskade temperaturen, som en grad t.ex.
Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback Ett problem uppstod när din feedback skulle skickas. Vänligen försök igen.

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss