Jag ska flytta. Vad bör jag tänka på?

Om det är dags att flytta från ditt hus som har ett Ngenic Tune-system installerat så finns det lite saker att fundera på.

Om du vill överlämna Ngenic Tune-systemet till den nya husägaren med nollställd data:

• Nollställ kontot via appen: Inställningar → Användare → Radera konto (följ instruktionerna för att bekräfta raderings-förfrågan. Det kan sedan dröja ett par dagar före nollställningen är genomförd)
  • Den nya användaren kan påbörja installationen av systemet på nytt via: installation.ngeic.se med hjälp av PIN-koden som står på gatewayen.

Om du vill överlämna Ngenic Tune-systemet till den nya husägaren med bibehållen data.

• Bjud in den nya användaren via appen. Inställningar → Användare → Bjud in användare (endast tillgängligt för Admin-användare).
  • Den nya användaren skapar en användare som har lägre behörigheter än den ursprungliga användare.
  • När den nya användaren har skapats så kan du höra av dig till support@ngenic.se för att be oss att göra om den nya användaren till ett Admin-konto samt att ta bort ditt konto (radera konto, se ovanför).

Alternativt gör om och överlämna ditt konto:

Ändra namn och email till ditt konto till den nya användarens namn och email. Logga ut ur appen och klicka på glömt lösenord och uppge den nya e-postadressen. Då kommer ett återställnings-email att skickas till den nya användaren som kan skapa ett nytt lösenord och sedan logga in i appen.

Om du vill ta med ditt Ngenic Tune-systemet till ditt nya hus

• Är det nya värmesystemet kompatibelt med Ngenic Tune? ( se www.ngenic.se/kompatibilitet )

Återställ kopplingen till utegivaren efter att du har tagit bort bort Y-kabeln och koppla ihop kabeln mellan utegivaren och värmesystemet igen med en kopplingsdosa eller 'sockerbit'.

Innan du klipper av kabeln till utegivaren:

Kolla om du har du kvar ett ID-verktyg. Kontakta Ngenic support om du vill att vi skickar ut ett ID-verktyg till dig på nytt. support@ngenic.se och skriv vilken adress du vill att vi skickar ID-verktyget till.

Alternativ till att använda ID-verktyget
  • Öppna din utegivare utanpå huset och se hur det är koppat där! Då kan du nog se vilka ledare som ska vara ihop två och två.
  • Använd en multimeter och hitta två par som har låg resistans mellan varandra. Dessa ska vara ihopkopplade. Resistansen behöver inte vara noll, men gärna nära noll (0-10 Ohm ).
  • Kolla inne i värmesystemet för att se hur utegivaren ansluter på styrkortet.