Jag ska flytta. Vad bör jag tänka på?

Om det är dags att flytta från ditt hus som har ett Ngenic Tune-system installerat så finns det lite saker att fundera på.

Om du vill överlämna Ngenic Tune-systemet till den nya husägaren med nollställd data:

 • Nollställ kontot via appen: Inställningar → Användare → Radera konto (följ instruktionerna för att bekräfta raderings-förfrågan. Det kan sedan dröja ett par dagar före nollställningen är genomförd)
 • Den nya användaren kan påbörja installationen av systemet på nytt via: installation.ngeic.se med hjälp av PIN-koden som står på gatewayen.


Om du vill överlämna Ngenic Tune-systemet till den nya husägaren med bibehållen data.

 • Bjud in den nya användaren via appen. Inställningar → Användare → Bjud in användare (endast tillgängligt för Admin-användare).
 • Den nya användaren skapar en användare som har lägre behörigheter än den ursprungliga användare.
 • När den nya användaren har skapats så kan du höra av dig till support@ngenic.se för att be oss att göra om den nya användaren till ett Admin-konto samt att ta bort ditt konto (radera konto, se ovanför).


Alternativt gör om och överlämna ditt konto:

Ändra namn och email till ditt konto till den nya användarens namn och email. Logga ut ur appen och klicka på glömt lösenord och uppge den nya e-postadressen. Då kommer ett återställnings-email att skickas till den nya användaren som kan skapa ett nytt lösenord och sedan logga in i appen.


Om du vill ta med ditt Ngenic Tune-systemet till ditt nya hus

 • Är det nya värmesystemet kompatibelt med Ngenic Tune? ( se www.ngenic.se/kompatibilitet )
 • Återställ kopplingen till utegivaren efter att du har tagit bort bort Y-kabeln och koppla ihop kabeln mellan utegivaren och värmesystemet igen med en kopplingsdosa eller 'sockerbit'.

  Innan du klipper av kabeln till utegivaren:

  Kolla om du har du kvar ett ID-verktyg. Kontakta Ngenic support om du vill att vi skickar ut ett ID-verktyg till dig på nytt. support@ngenic.se och skriv vilken adress du vill att vi skickar ID-verktyget till.

  Alternativ till att använda ID-verktyget
  • Öppna din utegivare utanpå huset och se hur det är koppat där! Då kan du nog se vilka ledare som ska vara ihop två och två.
  • Använd en multimeter och hitta två par som har låg resistans mellan varandra. Dessa ska vara ihopkopplade. Resistansen behöver inte vara noll, men gärna nära noll (0-10 Ohm ).
  • Kolla inne i värmesystemet för att se hur utegivaren ansluter på styrkortet.
Fick du svar på din fråga? Tack för din feedback Ett problem uppstod när din feedback skulle skickas. Vänligen försök igen.

Behöver du mer hjälp? Kontakta oss Kontakta oss